Šutanovac: Želimo da pobedimo u Beogradu 1Foto: FoNet/Ljiljana Stojanović

 Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac rekao je večeras u Leskovcu da će ta stranka voditi dijalog sa drugim strankama oko eventualnog dogovora za zajednički nastup na izborima u Beogradu, ali da će se spremati kao da će ići na izbore samostalno.

„Mi imamo kapacitete i siguran sam da možemo da osvojimo dobar broj mandata, ali naša želja je da napravimo dogovor i da pobedimo u Beogradu, a ne samo da učestvujemo“, rekao je Šutanovac.

On je rekao i da se DS u ovom trenutku pre svega okrenuo sebi i da će prvi veliki skup imati u Nišu.

Još uvek nismo doneli odluku ko će biti kandidat u Beogradu, ono što smo sigurni to je da ćemo imati odličnu listu, političku i eksperstku listu ljudi koji će moći da vode Beograd i da će to biti najbolja lista koja će biti ponudjena na izborima, rekao je Šutanovac.

„Imali ste prilike da u medijima vidite više imena ali, izabraćemo onoga ko zaista razume potrebe Beograda, potrebe Beogradjana“, rekao je Šutanovac i dodao da za DS „Beograd nije ni asfalt, ni metro, ni most, ni Beograd na vodi. Za nas su Beograd, pre svega, ljudi“, rekao je Šutanovac.

On je ocenio da je Srbija u prethodnih pet godina postala „zemlja velikih obećanja od kojih se mali broj ispunjava“.

„Ova godina je jedna od najlošijih ukoliko gledamo rast bruto domaćih proizvoda. Srbija je danas na začelju ne samo regiona, nego i Evrope i od projektovanih 2,7 odsto povećanja BDP u ovoj godini Srbija ima samo 1,3 odsto“, rekao je Šutanovac.

Za Leskovčane je, kaže, još gore to što je Leskovac, „od grada koji je imao perspektivu, koji je otvarao nova radna mesta postao grad obećanja u kojima vaš počasni građanin Vučić svako malo obećava radna mesta, a uspeo je da neka radna mesta, koja su otvarana u Leskovcu u vreme Demokratske stranke premesti iz Leskovca“.

„Politika koju SNS sprovodi u Leskovcu je identična politici koju sprovode u celoj državi, ekonomija je u kolapsu, građani su na kolenima, a perspektiva Srbije je toliko loša da ne znam kako ćemo završiti ovu godinu“, upozorio je on i pozvao sve građane Leskovca i juga Srbije od septembra meseca u javne proteste.

Komentarišući izmene obaveze Srbije po sporazumu o pridruživanju, a koje se tiču zakupa poljoprivrednog zemljišta Šutanovac je rekao da je više nego očigledno da taj zakon koji je usvojen ide u korist štete poljoprivrednika u Srbiji.

„Omogućiće se tajkunima kako domaćim, tako i stranim, koji će preko domaćih preduzeća kupovati državno zemljište. Napraviće se ponovo situacija kao pred Drugi svetski rat, kada je praktično četiri ili pet porodica držalo svo poljoprivredno zemljište u Vojvodini u vlasništvu“, rekao je on.

Ono što je još lošije je da je Vlada Srbije u proteklom periodu izdala veliku količinu, mislim oko 3.000 hektara, arapskim navodnim poljoprivrednim gazdinstvima koji tu zemlju nisu čak ni uzorali, istakao je Šutanovac.

Prokomentarisao je Šutanovac i to što je predsednik Aleksandar Vučić otvorio leskovačku Roštiljijadu, rekavši da ima potpuno razumevanje za Vučića.

„On ništa drugo ne može da otvori. Javni toalet na groblju je već otvoren, nikakvih drugih investicija nije bilo, znači ostalo mu je jedino da otvori Roštiljijadu i to je to. Ista je stvar širom Srbije“, rekao je Šutanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari