Sutra konstituisanje nove niške Skupštine 1Foto: V. Torović

Konstitutivna sednica Skupštine grada Niša biće održana sutra, 20. avgusta, sa početkom u 9.00, navedeno je u pozivu za konstituisanje koji je potpisao predsednik dosadašnje skupštine Rade Rajković.

U pozivu, objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu, navedeno je da će na sednici najpre biti formirana verifikaciona komisija koja će potvrditi mandate novim odbornicima, a potom će biti izabran predsednik gradskog parlamenta, njegovi zamenici i sekretar.

Od 61 odbornika u niškom parlamentu lista Srpske napredne stranke (SNS) „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ imaće 47, Socijalistička partija Srbije (SPS) i Jedinstvena Srbija odbornika, Udruženje građana „Niš, moj grad“ imaće četiri odbornika, lista Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića tri mesta, a Ruska stranka jedno mesto.

Prema pisanju lokalnih medija, na sastanku rukovodstva SNS koji je juče održan u Beogradu dogovoreno je da novi predsednik Skupštine grada Niša bude Boban Džunić, bivši predsednik gradske opštine Palilula i bivši direktor Elektrodistribucije, a da novi gradonačelnik Niša bude Dragana Sotirovski, sadašnja načelnica Nišavskog upravnog odbora.

Poverenik Gradskog odbora SNS-a za Niš Zvezdan Milovanović, prema nezvaničnim izvorima, trebalo bi da dobije mesto ministra u novoj Vladi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari