Sutra na protestu u Novom Sadu i ženski ogranak evropskih socijalista 1

Naredni protest „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu održava se sutra, u subotu, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova.

Na skupu će govoriti Dragana Rakić iz Asocijacije slobodnih odbornika, narodne poslanice Marinika Tepić i Marija Janjušević, advokat Vladimir Gajić i studenti Stefan Simić i Brajan Brković.

Učesnici protesta će posle skupa na Pozorišnom trgu krenuti u protestnu šetnju centrom grada, a kolona će se kretati Trgom slobode i Zmaj Jovinom ulicom, Trgom republike i ulicama Žarka Vasiljevića i Dunavskom, pa će ponovo ući u Zmaj-Jovinu i dalje se preko Trga slobode vratiti na mesto odakle je i krenula. 

Novosadskom protestu će prvi put prisustvovati i članice socijaldemokratskih partija iz Evrope koje u naš grad dolaze kao gošće Demokratske stranke. Zajedno sa građanima Novog Sada u protestnoj koloni će biti potpredsednica Socijalističke internacionale Pija Lokateli, predsednica ženskog ogranka u Partiji evropskih socijalista Zita Gurmai i članice borda koji vodi posebnu žensku mrežu u socijaldemokratskim strankama u centralnoj i istočnoj Evropi. 

Građani Novog Sada se ove nedelje prvi put okupljaju subotom u 18 časova kako bi zajedno sa ostalim građanima Srbije u isto vreme obeležili pola godine od početka protesta „1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama“.

Već od naredne nedelje novosadski protesti će biti nastavljeni u uobičajenom terminu petkom u 19 časova i trajaće do ispunjenja zahteva koji se odnose na stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari