Sutra počinje prolećno zasedanje Skupštine Srbije, deo opozicije ne dolazi na sednicu 1Skupština Srbije Foto: Bojan Cvejić

Skupština Srbije počeće sutra redovno prolećno zasedanje, a na dnevnom redu prve sednice je između ostalog, Predlog zakona o Centralnom registru stanovništva u kom će biti podaci građana iz različitih evidencija.

I ova sednica će proteći bez dela opozicije koja je iz parlamenta izašla u znak solidarnosti sa građanima koji protesuju u Srbiji protiv aktuelne vlasti predvođene predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Iz opozicije ističu da aktulena vlast urušava osnovne demokratske principe i institucije i onemogućava dijalog i raspravu u parlamentu.

Poslanici koji ne prisustvuju sednicama održavaju konferenije za novinare u skupštinskom holu.

Za dnevni red prve sednice su osim Predloga zakona o Centralnom registru, predložene iizmene i dopune Zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, o bezbednosti hrane,o sredstvima za zaštitu bilja i o zdravlju bilja, koje je podnela Vlada Srbije.

Pred poslanicima će biti i Predlog zakona o ugostiteljstvu, Predlog zakona o turizmu, potvrđivanje Ustava Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu i prestanku važenja Sporazuma između Saveznog izvršnog veća Skupštine Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Malezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, sa Protokolom.

Na dnevnom redu biće i odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela poslanička grupa Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari