Nastavak sa 1. strane
– Podržavam to što je posle više od sedam godina slučaj izašao iz policijske i ušao u sudsku proceduru. Smatram to velikim uspehom. Ipak, to nije pitanje satisfakcije čoveku koji je ubijen pre toliko vremena, niti je pitanje moje satisfakcije, već budućnosti ove zemlje.

Nastavak sa 1. strane
– Podržavam to što je posle više od sedam godina slučaj izašao iz policijske i ušao u sudsku proceduru. Smatram to velikim uspehom. Ipak, to nije pitanje satisfakcije čoveku koji je ubijen pre toliko vremena, niti je pitanje moje satisfakcije, već budućnosti ove zemlje. To znači da država koja je dužna da štiti živote svojih građana i njihovu imovinu nikada više neće biti njihov ubica – kaže Branka Prpa.
Portparol Specijalnog odeljenja Okružnog suda Maja Kovačević izjavila je juče, povodom početka istražnih radnji u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije, da su za sada zakazana saslušanja oko 50 svedoka, koja bi trebalo da budu obavljena u narednih sedam radnih dana. Maja Kovačević nije mogla da potvrdi da je među njima Mira Marković, udovica Slobodana Miloševića, i rekla je da će biti saslušano oko 150 svedoka. Prema njenim rečima to su većinom bivši ili sadašnji pripadnici MUP, ali i svedoci upućeni u događaje koji su prethodili ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, ili usledili posle toga.
– To su istražne radnje, sudija nije ograničen rokom kojim je ograničen kada sprovodi istragu i kada je okrivljeni u pritvoru. Ovde nemamo osumnjičenog, reč je o saslušanju svedoka, pa rok ne postoji – izjavila je Maja Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari