SZS će predstaviti dokaze o dešavanjima uoči i na dan izbora u Lučanima 1Foto: Dveri (arhiva)

Savez za Srbiju će u utorak u 12 sati predstaviti, uz iznošenje dokaza, šta se sve u Lučanima dešavalo tokom kampanje i na sam dan izbora.

U saopštenju dostavljenom medijima, Savez za Srbiju navodi da su pritisci, pretnje i krađa glasova sprovođeni u Lučanima prethodnih 45 dana, kulminirali privođenjem opozicionih aktivista na dan izbora.

„Ceo dan su građani Lučana bili izloženi ucenama i pretnjama od ljudi koji su opštinom krstarili u džipovima bez registarskih tablica i koji su progonili naše aktiviste. Policija nije reagovala, a uveče smo saznali i zašto, kada se prilikom našeg mirnog ulaska u policijsku stanicu, obučena u trenerku pojavila državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović“, navodi se u saopštenju.

Iz SZS navode da je i sam Nebojša Stefanović danas „priznao da ju je on lično uputio u Lučane da bi koordinisala akcijama batinaša koje su predvodili dokazani kriminalci poput čuvenih Zelje, Malovića i njima sličnih.“

„Gospođa Hrkalović, koja je bila blizak prijatelj pre dve godine ubijenog Aleksandra Stankovića, poznatog kao Sale Mutavi, vedri i oblači MUP-om Srbije. Bez ikakvih kvalifikacija je došla na mesto drugog čoveka srpske policije i javna je tajna da unutar MUP-a organizuje privatne policijske jedinice koje odgovaraju njoj lično. Juče je izašla na svetlo dana, očekujući da je neko od prisutnih udari, gurne ili učini bilo šta što bi vlast iskoristila u svojoj kampanji. Naravno, to se nije desilo, ali su postavljena pitanja šta ona radi u Lučanima, zašto policija ne reaguje na kršenje zakona i zašto kriminalce ne hapsi umesto što sa njima blisko sarađuje“, piše u saopštenju.

Da podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je rekao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je spreman da ponudi ostavku posle incidenata na lokalnim izborima u Lučanima jer je osetio „jedan deo odgovornosti i nemoći“ da zaštiti svoje kolege u ispostavi policijske stanice u Guči.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari