SZS: Događaji na KIM rezultat propale Vučićeve politike 1Foto: Savez za Srbiju

Savez za Srbiju ocenio je da su najnoviji događaji na Kosovu i Metohiji rezultat propale politike Aleksandra Vučića, ali i da umnogome liče na zajedničku režiju Haradinaja i Vučića koja neće ništa dobro doneti ni sprskom ni albanskom narodu.

„Dok mu njegovi „biznismeni“ sa balkona Narodne skupštine Republike Srbije žustro aplaudiraju, na severu Kosova Vučić i njegovi koalicioni partneri Ramuš Haradinaj i Hašim Tači guraju kosovsku policiju na srpski narod“, navodi SZS u saopštenju.

Dodaju da je jedinica Rosu koja je ušla na sever je pod kontrolom vlade u Prištini koja je izabrana glasovima Srpske liste.

„Gde su sada Marko Đurić i Goran Rakić da brane i štite narod? Zašto sada ne pozovu mobilnim telefonom Vučića i uključe ga da ga čuju građani uplašeni za svoju bezbednost? Zašto sada ne skandiraju “Aco, Srbine”, nego ćute vec šest sati od kada je operacija koja je izazvala nemire počela“, pita Savez sa Srbiju.

Ističu da zajedno sa Savezom za Srbiju Kosova i Metohije traže od međunarodne zajednice, posebno od KFOR-a, zaštitu Srba u južnoj srpskoj pokrajini i sprečavanje nasilja i moguće eskalacije sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari