SZS: Maketa vešala ne odražava ideje protesta, histerična reakcija vlasti pokazuje paniku 1(arhiva) Foto: Savez za Srbiju / Twitter

Savez za Srbiju ogradio se danas od učesnika subotnje šetnje koji je nosio maketu vešala i ocenio da su takvi performansi pogrešni i da ne odražavaju ideje zbog kojih se odvijaju protesti u više od 50 gradova i opština Srbije.

„Reakcija Aleksandra Vučića i njegove ekipe na pojedinačan akt, pokazao je svo ludilo i strah režima od naroda koji je podigao glavu. Režima, koji nije reagovao na pravljenje i emitovanje spota o Oliveru Ivanoviću kojim je de facto pozivano na njegovo ubistvo, što se nedugo potom i desilo. Za to delo jasnog podstrekivanja na nasilje niko nije ni prekršajno kažnjen, a vlast i Vučićevi mediji su ćutali“, navodi se u saopštenju SZS.

Ta organizacija je ocenila da je maketa vešala od plastičnih vodovodnih cevi izazvala histeričnu reakciju vlasti.

„Tekstovi u tabloidima, sati i sati na televizijama, poređenje sa vešanjem Beograđana od strane fašista, poternica za čovekom koji je nosio maketu vešala, uklopili su se u fašističku kampanju koju je režim započeo protiv demonstranata. Svi potezi – od izjave ministra prosvete, preko formiranja specijalnog tima za razbijanje demonstracija pod komandom Dijane Hrkalović, pa sve do snimanja uvredljivog spota protiv demonstranata i lidera opozicije – pokazuju stepen panike u kojem se diktator i njegovo okruženje nalaze“, dodaje se.

Savez za Srbiju je naveo da će nastaviti da radi na sporazumu sa narodom kojim će pokazati jedinstvo svih „koji se zlu kojem smo izloženi godinama hrabro odupiru i pobeđuju ga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari