SZS: Nema dokumentacije da je Megatrend imaо dozvolu za rad kad je Stefanoviću izdaо diplomu 1Foto: Mup

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija potvrdilo je u odgovoru Savezu za Srbiju da ne raspolaže nikakvim dokumentima kojima bi se dokazalo da je firma Megatrend International Expert Consortium Limited iz Londona imala dozvolu za rad kao obrazovna ustanova.

U saopštenju se podseća da je ta firma izdala diplomu ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću.

Univerzitet Megatrend je ranije saopštio da je Megatrend International Exp. Cons. LTD imao dozvolu za rad od tada nadležnog saveznog Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom, dodaju iz SZS-A.

„Savez za Srbiju je na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja tražio od pravnog naslednika tog ministarstva – Ministartsva trgovine, turizma i telekomunikacija, da dostavi dokumentaciju koja se odnosi na pomenutu dozvolu za rad za period 1990-2004. No, Ministarstvo je u odgovoru potvrdilo da ne poseduje takav dokument“, ističe se u saopštenju.

Iz SZS-a pitaju generalnog sekretara Vlade Srbije gde je papir kojim se potvrđuje da je londonska firma Megatrend International Expert Consortium Limited imala dozvolu za rad kao obrazovna ustanova, ako taj papir uopšte i postoji.

„Pozivamo i Univerzitet Megatrend da prestane da se krije iza ministarstva i pokaže dozvolu koju tvrdi da ima“, dodaje SZS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari