SZS: Na protestu u Kuršumliji incidente izazivali funkcioneri iz opštine Doljevac 1Foto: Savez za Srbiju

Savez za Srbiju saopštio je danas da su funkcioneri opštine Doljevac na protestu „Jedan od pet miliona“ u Kuršumliji 14. marta dobacivali jednom od lidera saveza Draganu Đilasu i pokušali da izazovu incidente.

Kako iz saveza navode, nekoliko osoba je na protestu u Kuršumliji pokušalo da izazove incidente pogrdnim skandiranjem i vređanjem, ali je sukob sprečen zahvaljujući pravovremenoj intervenciji policije.

Iz saveza su dodali da su identifikovali te osobe koje su u Kuršumliju došle „po nalogu“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u organizaciji još jednog SNS „lokalnog šerifa“ Gorana Ljubića, predsednika opštine Doljevac.

U saopštenju se navodi da je Ljubić od 2004. predsednik opštine Doljevac, da je 2014. uhapšen sa još deset osoba zbog zloupotrebe službenog položaja kojom je budžet opštine oštećen za 40 miliona dinara. Novembra 2015. tužilaštvo u Nišu je odustalo od gonjenja Ljubića koji dva meseca posle toga postao član SNS-a.

Uz saopštenje Savez je poslao i fotografije sa skupa, na kojima su osobe koje su pokušale da izazovu incidente i njihova imena i funckije u opštini Doljevac.

Iz saveza navode da će „svi koji učestvuju u ovakvim pokušajima izazivanja sukoba među građanima, posle pada režima Aleksandra Vučića biti procesuirani u skladu sa zakonom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari