SZS najavio 'Zakon o obeštećenju žrtava Vučićevog režima' 1Foto: FoNet/ Nenad Djordjevic (Arhiva)

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović najavio je danas da će Savez za Srbiju (SzS), čiji je on sada predsedavajući, u narednih 10 dana predstaviti „Zakon o nadoknadi štete žrtavama režima Aleksandra Vučića“.

„Biće to jedan od prvih zakona koji će biti usvojen nakon pada sadašnjeg autokratskog režima“, a kojim će se stvoriti pravni osnov za nadoknadu štete svima koji su ostali bez posla, kojima nije produžen ugovor o radu ili su premešteni na manje plaćeno radno mesto „samo zato što nisu pristali da služe Srpskoj naprednoj stranci (SNS)“, istakao je Veselinović na početku današnje „terenske akcije kampanje bojkota“ u Novom Sadu.

Rekao je da će budućim zakonom biti predviđeno da naknada bude isplaćena novcem onih koji su bili odgovorni za takvo protivpravno postupanje „jer ne bi bilo pravično da svi plaćamo štetu zbog toga što se neko odlučio da u Srbiji sprovodi stranačku prisilu nad nezaštićenim građanima“, saopštio je SzS.

„I ovih dana svedoci smo pritisaka na zaposlene da prikupe ‘sigurne glasove’ i izađu na izbore jer im u suprotnom neće biti produžen ugovor u radu, a takvih, zaposlenih na odeđeno vreme, u javnom sektoru je blizu 300 hiljada“ izjavio je on i dodao da „svako od njih mora da prikupi od 20 do 30 sigurnih glasova“.

Budući zakon će „obezbediti da nadoknada žrtvama režima Aleksandra Vučića bude isplaćena i Aleksandru Obradoviću, koji trenutno ne radi, i Mariji Lukić iz Brusa, i ženama koje su dobile otkaz u školama i svim drugima koji nisu hteli pod šinjel ovog režima i koji su to javno saopštili“, najavio je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari