SZS nastavlja bojkot gradske skupštine u Čačku 1Foto: TW/b Jelena M. Kandić

Opozicioni Savez za Srbiju (SzS) u Čačku saopštio je danas da neće učestvovati na lokalnim izborima koji bi trebalo da se održe na proleće i da stranke tog bloka koje su deo gradske skupštine nastavljaju bojkot sednica koji su započele pre godinu dana.

Savez je u saopštenju najavio da neće učestvovati na lokalnim izborima jer izbori „ne postoje“.

„Pitanje izbora nije samo pitanje izbornog dana niti samo izborne kampanje koja traje 45 dana. Pitanje izbora je vezano za svakodnevni život svih građana. SzS u Čačku pridružuje se opštoj kampanji opozicije za bojkot, jer se bojkotom borimo za poštene izbore“, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da „nema uslova za povratak u gradski parlament koji je izgubio svaki demokratski kredibilitet, jer on nije više mesto na kome se odlučuje o temama koje su bitne za grad Čačak“.

„Čačanska vlast je odlučila da se politika vodi na zatvorenim, političko-tajkunskim mestima, a ne u zvaničnim institucijama grada i države“, stoji u saopštenju.

Savez za Srbiju Čačka čine gradske organizacije Dveri, Demokratske stranke, Narodne stranke, Stranke slobode i pravde, Privredna inicijativa i Udruženje Makedonaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari