SZS: Ne smanjivati obim gradskog prevoza u Beogradu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Odbornička grupa Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda apelovala je danas na nadležne u gradu da se u toku vanrednog stanja ne smanjuje obim javnog prevoza već da se broj polazaka poveća, kao što je kako se navodi, slučaj u Španiji, Nemačkoj i drugim evropskim državama.

Šef odbornika SZS i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pozvao je nadležne u gradu da ne ukidaju u potpunosti noćni prevoz, zbog ljudi koji rade ili dežuraju noću.

„Češći polasci vozila javnog prevoza bi omogućili manje gužve i veći razmak između putnika, što bi drastično smanjilo mogućnost prenošenja virusa korona“, naveo je Jovanović a preneo Savez za Srbiju.

Zatražio je od gradskih vlasti i da „maksimalno“ zaštite vozače u javnom prevozu, između ostalog i time što će biti blokiran ulaz na prednja vrata i izolovan prostor oko vozača.

Odluka o vanrednom stanju na teritoriji Srbije stupila je na snagu i podrazumeva zatvaranje obrazovnih ustanova, granica, zabranu kretanja osobama starijim od 65 godina u celoj zemlji, kao i izmenu režima gradskog prevoza u Beogradu.

Granice Srbije zatvorene su za sve strane državljane, sa izuzetkom diplomata akreditovanih u Srbiji i stranaca sa boravišnom dozvolom, saopštila je Vlada Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, „do daljeg“ neće raditi vrtići, osnovne i srednje škole i univerziteti u Srbiji, dok će se upis dece odvijati elektronskom poštom, posredstvom e-Uprave.

Javni prevoz na teritoriji Beograda je izmenjen, ukida se noćni prevoz, a za dnevni se uvodi red vožnje od subote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari