SZS: Vučić nastavio predizbornu kampanju u vanrednom stanju 1Foto: Fonet (arhiva)

Savez za Srbiju ocenio je danas neprimerenim ponašanje predsednika SNS Aleksandra Vučića i osudio njegove svakodnevne aktivnosti, ističući da time nastavlja predizbornu kampanju uprkos vanrednim okolnostima.

SZS smatra da nije normalno da medicinska oprema čeka predsednika da je lično uruči.

„Nije normalno da se na vrhuncu pandemije šeta po Srbiji i izlaže riziku brojne ljude uključene u njegovu ličnu predizbornu kampanju. Nije normalno da opremu koja je nabavljen od narodnih para iz državnog budžeta predstavlja kao lični poklon. Nije normalno da se ne skida sa medija i da se neprestano prenemaže i podiže paniku u višesatnim tiradama na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Za sve građane Srbije bi najbolje bilo kada bi Krizni štab predsedniku odredio meru kućnog karantina i samoizolacije dok sve ovo ne prođe jer je postao opasnost po zdravlje i za sebe i za druge“, navodi SZS u saopštenju.

Atuelna vlast, kako dodaje SZS, očito želi da uredbe Vlade i uvođenje vanrednog stanja iskoristi za nastavak predizborne kampanje i totalni medijski mrak za drugačiju misao i glas opozicije, kao i progon neistomišljenika.

„Kao i ova pandemija, i ova vlast ne može trajati večno i mora proći. A za sve njihove neozbiljne i neodgovorne poteze u ovoj vanrednoj situaciji moraće da odgovaraju“, dodaju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari