Tači: Borba OVK je bila pravedna 1foto:www.president-ksgov.net

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je “da je borba Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) bila pravedna” i “da je Kosovo bilo žrtva agresije Srbije”.

Tači je na Fejsbuku, reagujući na to što je nekoliko osoba ovih dana pozvano da se javi Specijalnom sudu, dodao da “svaki bivši borac treba da sačuva i neguje vrednosti borca”. “

Kosovo je bilo žrtva agresije Srbije. Građani Kosova su u svojoj borbi za slobodu i nezavisnost žrtvovali i svoje živote. Na Kosovu se desilo etničko čišćenje u razmerama genocida.

Naša borba je pravedna i zasnovana na principima slobode i pravde. Pravda treba da postoji za sve, bez obzira na etničku pripadnost”, naveo je Tači. “

Naši borci za slobodu uvek su bili primer u regionu, ne bežeći od pravde. I danas u novonastaloj situaciji, svaki bivši borac treba da sačuva i neguje vrednosti borca, i da se odazove pozivu koje im je poslao Specijalni sud.

Kosovo veruje u istinu, pravdu i transparentne procese. Samo tako možemo da gradimo evropsko Kosovo, na putu prema NATO i Evropskoj uniji”, napisao je Tači na Fejsbuk profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari