Tači: Kosovo spremno za zatvaranje sukoba sa Srbijom 1Foto: RTK

Predsednik Kosova Hašim Tači je u objavi na Fejsbuku saopštio da je razgovarao sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovom, kome je rekao da je Kosovo spremno da zatvori poglavlje sukoba sa Srbijom, stoji na RTK.

„Samo nekoliko dana uoči istorijskog Samita Evropske unije i zemalja zapadnog Balkana u Sofiji, danas sam ponovo razgovarao telefonom sa domaćinom ovog skupa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim, čija država trenutno predsedava Evropskom unijom“, napisao je Tači.

On je dodao da je sa premijerom Bugarske razgovarao o značaju i mogućnostima koje nudi Samit u Sofiji kako bi se pojasnio evropski put za Kosovo i sve druge države zapadnog Balkana, navodi se na RTK.

„Glavni uslov za članstvo u EU je zatvaranje otvorenih pitanja između svih država u regionu. U tom kontekstu, za Kosovo i Srbiju, najvažnije je postizanje pravno obavezujućeg sporazuma za normalizaciju i pomirenje. Uverio sam Borisova da smo spremni da sa Srbijom zatvorimo poglavlje sukoba i otvorimo poglavlje mira“, napisao je Tači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari