Tači nenajavljeno posetio Jarinje 1

Predsednik Kosova Hašim Tači nenajavljeno je juče posetio prelaz Jarinje na severu Kosova. Tači za Danas kaže da je normalizacija situacije na severu Kosova “koju sam danas zatekao na granici sa Srbijom rezultat dijaloga Kosova i Srbije”.

“Srećan sam što vidim da kosovski policajci i jedne i druge etničke pripadnosti zajedno rade, ali sam tako primetio da na ovom mestu integrisane granične uprave policajci iz obe države sarađuju u borbi protiv kriminala. Ipak, danas se osećam loše zbog teških ekonomskih uslova u kojima žive stanovnici Severa. Ovim ljudima je potrebno manje nacionalizma, više poslova i ekonomskih šansi, više integracije a manje mržnje”, naveo je Tači.

Govoreći o dijalogu sa Srbijom, Tači je za naš list rekao da “danas imamo manje naselja na severu Kosova nego u pojedinim delovima EU”.

“Dijalog nema alternativu jer su građanima potrebni dobrosusedski odnosi i našim zemljama potrebno je pomirenje i uzajamno priznanje kao preduslov za EU integracije. Mi puno radimo da bismo omogućili investicije i razvoj na severu Kosova, ali ovo je moguće samo ukoliko region sarađuje u ekonomiji umesto da se zakopava u raspravama”, ističe kosovski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari