Hašim Tači Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

„Nekoliko puta sam susreo predsednika Vučića izvan kamera u Briselu, u hodnicima i hodniku… Sreo sam se u Vatikanu, u određenim trenucima kada je bio na različitim ceremonijama, susreli smo se u Parizu kada smo bili na međunarodnoj mirovnoj konferenciji, a takođe i u Beču smo se sreli, sreli smo se i u Njujorku“, kazao je Tači za Radio televiziju Albanije.

Tači je rekao da su se susreli na sastancima različitih lidera gde su otvoreno razgovarali „bez kamera“, o događajima u regionu i na Zapadnom Balkanu.

„Ja sam u njegovom prisustvu, čak i u prisustvu međunarodnih partnera rekao da sporazum ima smisla za Kosovo samo ako se zaključi uz uzajamno priznavanje i Kosovo se učlani u UN. Za takvu stvar sam spreman da uključim sav svoj ljudski, nacionalni i politički kapital da postignem takav dogovor“, kazao je Tači.

On je ocenio da politika na Kosovu, ali i izvan njega, u drugim albanskim oblastima, treba da se fokusira na donošenje strateških odluka, a ne na dnevne političke izborne igre.

„To sam prevazišao pre dosta vremena“, kazao je kosovski predsednik i dodao da neće prihvatiti nikakav sporazum koji ne jamči obostrano priznanje i članstvo u UN.

Povezani tekstovi