Tači: Sastanak sa Kurtijem kad to svima bude u interesu 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je danas imao uspešne sastanke sa liderima političkih stranaka, sa izuzetkom premijera Kosova Aljbina Kurtija koji je odbio da se sastanu iako je prethodno potvrdio dolazak.

Nakon razgovora sa liderima političkih stranaka Isom Mustafom, Kadrijem Veseljijem, Ramušom Haradinajem i Fatmirom Ljimajem, Tači je na konferenciji za novinare rekao da su sastanci bili odlični i plodonosni za saradnju u važnim državnim pitanjima, a uspešnim je ocenio i sastanak sa predsednikom Srpske liste Milanom Rakićem.

Upitan zašto nije došlo do sastanka sa premijerom Kurtijem, Tači je odgovorio da će se „sastati kada bude u interesu da se sastanu, ali da Kosovo nema vremena da ga troši na bilo čije ćudi“.

Podvukao je da uvek kada je bilo jedinstva na Kosovu, nisu izostajali uspesi.

Prethodno je Kurti za prištinske medije rekao da bi imao obavezu da odgovori da je pozvan kao premijer, i kao još jedan od razloga zbog kojeg se neće sastati s Tačijem naveo da će Vasfije Krasnići Gudman govoriti u Skupštini Kosova i da bi bilo da je i Tači došao da je sasluša, a ne kako je dodao, da organizuje odvojene sastanke koji vode podeli.

„Drugo, predsednik je danas planirao da se sretne sa liderima stranaka. Kao predsednik Samoopredeljenja nemam niti interesa niti spremnosti da se sretnem sa aktuelnim predsednikom. Kao premijer imam obavezu. Srešćemo se jednog dana kada se završe sastanci sa strankama“, rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari