Tači: Sednica Skupštine Kosova o opozivu Vlade potvrdila visok nivo demokratije 1Hašim Tači Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova, Hašim Tači ocenio je danas da je sednica Skupštine Kosova o opozivu kosovske Vlade još jednom potvrdila visok nivo demokratije na Kosovu.

Posle sastanka sa američkim ambasadorom na Kosovu iz Tačijevog kabineta je saopšteno da su dvojica sagovornika imali otvorenu razmenu mišljenja.

„Predsednik Tači i ambasador Kosnet su izrazili najviše poštovanje za kontinuirane napore kosovskih institucija u borbi protiv virusa COVID-19. Predsednik Tači je naglasio da je sednica Skupštine Kosova, održana u sredu, 25. marta, na kojoj je na dnenvom redu bilo glasanje o poverenju Vladi Kosova, još jednom potvrdila visok nivo demokratije u našoj državi, kao i poštovanje članova Skupštine, Ustava i zakona zemlje“, kaže se u saopštenju.

Takođe se ističe da su se Tači i Kosnet složili da dalji postupci formiranja nove vlade „treba u celosti da budu zasnovani na Ustavu Kosova, priznajući vitalnu ulogu Ustavnog suda u ovom procesu“.

Tači je ponovio da je Kosovo blagoslovljeno prijateljstvom Sjedinjenih Američkih Država koje u ovim teškim vremenima postaje još jače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari