Tadić: Današnja Srbija je ostvarenje Šešeljevog sna 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Nekadašnji predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je za magazin Nedeljnik da je sedam godina posle promene vlasti – Srbija ostvarenje sna Vojislava Šešelja, da zaostaje za regionom i da je ovo „zlatno doba“ samo za Aleksandra Vučića i njegovo okruženje.

„Srbija je tačno tamo gde su je postavili naprednjaci, kriminalci i beli listići – ona je danas prostor pljačke, političkog prostakluka, agresije i ličnih osujećenja i kompleksa njenog vladara i u svim sferama ogledalo neprosvećenog apsolutizma. I to ne pre svega Vučićevog, već pravog ideologa i utemeljivača ove Vlasti – Vojislava Šešelja“, istakao je Tadić.

On je dodao da je 2012. godine na izborima suštinski pobedio Šešelj, dok je Vučić samo njegov najuspešniji marketinški proizvod.

Tadić je rekao da je u Srbiji jedan od najvećih problema nizak nivo razumevanja politike, demokratije, načina odlučivanja, a bez toga, kako kaže, nema civilizovanog društva.

„Smatram da jedino velika i obnovljena Demokratska stranka može da odgovori na te izazove, jer uprkos svojim nedostacima i greškama, to je jedina stranka u Srbiji koja ima akumulirano iskustvo političkih pobeda, i to ne samo izbornih već i pobeda u stvarnim promenama društva“, rekao je Tadić.

Dodao je da je zato inicirao obnovu DS-a za čije su uništenje, kako je rekao, izmadju ostalih odgovorni i oni koji su danas na istaknutim mestima u Srpskoj naprednoj stranci.

Kada je reč o bojkotu, Tadić je naglasio da iskustva iz devedesetih nisu uporediva sa sadašnjim i da je tada bojkot bio usmeren i protiv Miloševića i kao način da se ogoli ko je prava opozicija.

„Ako je tada bojkot bio instrument borbe za mesto prvog u opoziciji, sada bi takva instrumentalizacija bojkota mogla da dovede do sukoba unutar „prave“ opozicije, što bi koristilo samo Vučiću“, dodao je Tadić.

On je poručio da je snaga bojkota u jedinstvenoj opoziciji i da bi bilo korisnije da je objava bojkota bila istovremena i zajednička, ali i da još nije kasno da se isprave pogrešni početni koraci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari