Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je lično pogođen činjenicom da je istaknuti član Demokratske stranke Goran Kneževićuhapšen, ali je ponovio upozorenje da niko neće biti zaštićen ukoliko se dokaže da je umešan u korupciju.

„Lično sam pogođen zbog hapšenja Gorana Kneževića i želeo bih da on u sudskom postupku iskoristi pravo da dokazuje svoju nevinost i da je dokaže“, rekao je Tadićnovinarima juče u Berlinu, gde će mu danas biti uručena nagrada „Kvadriga“ za „hrabru političku nepokolebljivost“.

„Niko nije zaštićen, ni ja kao predsednik, kao što nisu zaštićeni ni ljudi koji nisu na funkcijama, jer Srbija pre ulaska u EU mora da reši problem korupcije i druge probleme“, rekao je srpski predsednik. „Što pre to rešimo manja će biti cena ulaska naše zemlje u EU“, zaključio je Tadić.

Osvrćući se na razgovore sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i drugim zvaničnicima prekjuče, Tadićje rekao da očekuje da će stav i Nemačke i EU povodom srpske inicijative u UN o tome da se Međunarodni sud pravde izjasni o legalnosti nezavisnosti Kosova, biti veoma korektan. On je naglasio da niko ne može ucenjivati Srbiju da prizna nezavisnost Kosova da bi postala članica EU. Predsednik Srbije sastao se juče sa čelnicima nemačke železnice, zatim predstavnicima koncerna Vatenfol jurop a. g. kao i zvaničnicima kompanije RWE a. g. sa kojima je razgovarao o mogućnostima ulaganja u Srbiju – rečeno je Danasu u Tadićevom kabinetu. On je u Berlinu posetio i osnovnu školu Ajhendorf (na fotografiji), jednu od malobrojnih u kojima se obavlja dopunska nastava na srpskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari