Tadić: Ova vlast uspešna samo u proizvodnji neprijatelja 1Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Svako ko se usudi da uputi demokratsku kritiku ovoj vlasti, završi razapet na naslovim stranama tabloida i optužen za neistine.

To je najjasniji dokaz da u Srbiji danas nema demokratije, jer su mediji ogledalo društva, kaže za Danas Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i lider SDS, komentarišući brojne negativne komentare koji su na njegov račun izrekli ministri Ivica Dačić i Aleksandar Vulin, a nakon intervjua našem listu. U tom intervjuu je Tadić, između ostalog, naveo da su podizanju tenzije u regionu, osim hrvatskih političara, doprinela i pomenuta dvojica ministara, ali i kompletna Vlada Srbije koja simulira politiku pomirenja.

Tadić dodaje i da je „ova vlada nesposobna da rešava postojeće probleme, pa mora u tabloidima da konstruiše moje nepostojeće izjave kako bi onda kao rešavali nepostojeći problem“.

– Uspeh ostvaruju samo na terenu tabloidnog izvrtanja istine i blaćenja političkih protivnika, pa onda u svakoj prilici pribegavaju metodama u kojima su jedino uspešni. Dačićev huškački i prostački rečnik, nazivanje predsednika parlamentarne opozicione stranke gadom zbog demokratski iznete kritike, Vulinov napad na izvinjenje i politiku regionalnog pomirenja, inicijativa za podizanje spomenika Miloševiću i mnogi drugi takvi primeri, isključivo su odgovornost premijera Vučića. On to ohrabruje i ne distancira se od takve političke kulture. Ti ministri su danas samo ogledalo njegove vlade i politike. A to je politika obmana i unazađivanja demokratije i nivoa političke kulture u Srbiji, što u krajnjem znači i ekonomsko i svako drugo nazadovanje, ocenjuje Tadić za Danas.

Lider opozicione SDS osvrnuo se i na pojedine naslove u tabloidima, poput onih – „Tadić vređa Srbe kao ustaša Milanović“ , „Bivši predsednik gore od Hrvata napao Srbiju , ili „Jado jadni – Boris Tadić napao Srbiju zbog ustaša“ , napominjući da je “ to odraz prostakluka i najgoreg izvrtanja istine, ali i pravo lice ove vlasti“.

„Prorežimski mediji pokušavaju da na najprimitivniji način izokrenu moju izjavu u nešto što nisam rekao, jer ova vlast mora konstantno da konstruiše ne samo spoljne, već i unutrašnje neprijatelje. Nikada nisam stao u odbranu Milanovića, već upravo suprotno – jasno rekao da su njegove izjave neprihvatljive i neodgovorne. Međutim, osvrnuo sam se i na odgovornost naših vlasti za podizanje tenzija u regionu, o čemu govorim od 2012, potpuno nevezano za Milanovićeve izjave“, navodi Tadić..

Ivica Dačić, šef diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Srbije, reagujući na Tadićev intervju Danasu, poručio je bivšem koalicionom partneru Tadiću da je “ veći gad od Zorana Milanovića, lidera SDP, i da „pljuvanje po sopstvenoj državi predstavlja izdaju zemlje. Prema njegovim rečima, aktuelna vlast uvek je kriva Tadiću za sve. „Sramno je to što Tadić izjavljuje. Po njemu, mi smo sami krivi za sve, mi kako on kaže planski kreiramo utisak o ustaškom karakteru hrvatskog naroda, mi doprinosimo ispadima iz Hrvatske, EU treba da nas kritikuje, da mi unosimo tenzije u region i širimo strah, čak kritikuje i Bajdena što hvali Srbiju. Nema goreg od toga“, izjavio je Dačić za Kurir. Milenko Jovanov, potpredsednik Srpske napredne stranke, napominje da ga podilazi jeza kada vidi ko je i kako vodio zemlju.

Ministar za rad Aleksandar Vulin ocenio je juče da „pljuvanjem po Srbiji bivši predsednik Srbije Boris Tadić daje opravdanje politici Hrvatske da smo svi krivi za dešavanja u regionu“. Vulin dodaje da je to „odličan način da Tadić postane zvezda hrvatske štampe“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari