Tadić: Podržavam ideju Đilasa, ne i program 1Boris Tadić Foto: Fonet/Božidar Petrović

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je pozdravio pridruživanje Dragana Đilasa ideji formiranja opozicionog saveza, ali ne i njegov konkretan program i predloge koje je izneo u medijima.

Zbog toga sam apelovao da organizacione i strateške principe ne iznosimo u medijima, već da ih dogovaramo za zajedničkim stolom, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

Ukoliko zaista želimo da formiramo organizaciju sposobnu da se suprotstavi mašineriji Aleksandra Vučića, trebalo bi za početak da imamo na umu da ni on ne vodi unutarorganizacione diskusije pred medijima, a pogotovo ne pred onima koji su neprijateljski nastrojeni, kazao je Tadić.

On je istakao da se slaže sa Đilasom oko ključnih principa i ciljeva saveza, ali smatra da pojedinačne predloge ne bi trebalo iznositi u medijima, jer je upravo to suprotno zajedničkoj ideji o nenametanju liderstva.

Dokaz da je to loše je što smo sada u situaciji da u medijima komentarišemo tačke koje je izneo Đilas, umesto da to da činimo iza zatvorenih vrata i pred građane izađemo sa rešenjima, a ne sa polemikama, ukazao je Tadić.

Demantujući medijske napise da se slaže sa svime što je izneo Đilas, Tadić je precizirao da je protiv zamrzavanja stranaka, jer bi to suzilo biračko telo, a osnovna pretpostavka uspeha je ujedinjenje koje maksimalno širi uticaj na birače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari