Tadić: Sa SNS ni na lokalu 1Foto: www.mc.rs

Nećemo u koaliciju sa vladajućom strankom, ni na republičkom, ni na lokalnom nivou, odbori koji to urade biće raspušteni, rekao je danas predsednik SDS Boris Tadić.

On je ukazao i da je tako nešto poželelo svega nekoliko od stotinak odbora stranke. Poštujem izborni rezultat i ljude koji hoće da napuste SDS, imam sa njima noamalnu komunikaciju i oni kažu da ne mogu da reše svoju egzistenciju ako ne uđu u koaliciju sa vladajućom stankom, objasnio je Tadić.

On je na konferenciji za novinare ocenio da vlast finansijski pritiska stranke i poručio da SDS, uprkos tome, ostaje opoziciona stranka. Prema rečima Tadića, SDS nije učestvovala na izborima da bi ušla u vlast i imala finansijske koristi, već da bi bila opozicija, što je obećala građanima.

On je napomenuo da vlast stalno blati opoziciju, kako bi stvorila sliku da je nema, već da je samo ona moguća opcija, iako nema ekonomski program, niti je privukla investitore, dok nezaposlenost ne pada. Tadić je preneo da je pre četiri dana razgovarao sa rukovodiocem Fijata Alfredom Altavilom, koji mu je rekao da se ta kompanija neće povući iz Srbije.

Ističući da sa Altavilom namerava da razgovara i mandatar Aleksandar Vučić, Tadić je rekao da je budućnost Fijata u Kragujevcu u novom modelu automobila. Prema oceni Tadića, ova je vlast odgovorna što o tome nije godinama razgovarala sa predstavnicima italijanske kompanije.
Tadić je najavio i da će tužiti dnevni list Kurir, jer ga je u današnjem tekstu optužio da je „ucenjivao za 20 miliona evra na samrti“ svog prijatelja i šefa kabineta Miodraga Rakića.

To je „mostruozna optužba“, Rakić nije mogao ni da komunicira, zvaću na sud lekare kao svedoke, najavio je Tadić, posle čega je konferencija za novinare protekla u znaku dijaloga između njega i novinara Kurira. Novinar Kurura je rekao da za tvrdnje iz teksta imaju izvore, ali i da ne moraju da ih otkriju, jer to list može da dokaže i na drugi način. Postavio je i nekoliko pitanja o zaduženosti stranke zbog kampanje iz 2014. godine, na šta je Tadić uzvratio da je dug veliki, ali se vraća.

To je poznato finansijskim insitucijama i Državnom revizoru, dodao je Tadić i objasnio da je dug marketinškog porekla, za spotove na televiziji. Tadić je naglasio i da je pre nekoliko dana dobio spor protiv lista Alo, jer je pisao da je primio od nekog tajkuna 24 miliona evra, ali da je sud list kaznio sa nekoliko stotina evra.

Nekim tabloidima se isplati da blate ljude i uništavaju im život, jeftino je, zaključio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari