Tadić: Samo osam odsto Vučićevih izjava istinito 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajkovic

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je danas u pisanoj izjavi da najnovija istraživanja pokazuju da je istina samo osam odsto onoga što govori predsednik Republike Aleksandar Vučić.

U svetlu takve statistike ne čudi što se Vučić hvali izuzetnim ugledom Srbije u svetu, dok svetski mediji pišu o diktaturi u Srbiji i lažnoj međunarodnoj podršci dobijenoj na osnovu servilnosti u pogledu Kosova, smatra Tadić.

On je ukazao da Vučić zato mora svaki dan da ponavlja kako je savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde „vosak na koverti kosovske nezavisnosti“, iako to mišljenje nije imalo nikakav presuđujući i obavezujući karakter ni za jednu državu u svetu.

Tadić, nekadašnji predsednik Srbije, pozvao je Vučića na TV duel kako bi pred građanima uporedili svoje stavove o Kosovu.

I dok god Vučić izbegava takav duel u kom bismo pred građanima uporedili naše istine o Kosovu, on je jedna najobičnija politička kukavica i populistički huškač, koji se uprkos stalnim hvalisanjem vlastitom hrabrošću u stvari plaši javnog dijaloga, poručio je Tadić.

Vučić smatra da je srpsko društvo u ulozi taoca Vučićevog i naprednjačkog poimanja sveta u kom se više ne razaznaje istina od laži, zlo od vrline i nenormalno od normalnog.

Korak po korak u Vučićevoj Srbiji došli smo do toga da većinu više ni ne zanima šta je uopšte normalno, ocenio je tadić.

Prema njegovim rečima, dramatičnim siromašnjem građana doveo je do toga da su građani fokusirani samo na puko preživljavanje-

U takvim društvima podrška vlastima postaje sredstvo opstanka, a ne rezultat racionalnog izbora, zaključio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari