Oni koji u Demokratskoj stranci podržavaju počasnog predsednika Borisa Tadića i koji na subotnjem Glavnom odboru stranke nisu uspeli u nameri da smene predsednika DS Dragana Đilasa podržaće stranku i njenog predsednika u kampanji za izbore u Beogradu i eventualne parlamentarne izbore, reklo je Danasu nekoliko članova DS koji su naklonjeni Tadiću, odgovarajući na pitanje hoće li podržati Đilasa u predstojećoj kampanji.


Prema njihovim rečima, shodno stavu donetom na GO da do 16. marta i izbora u glavnom gradu treba obustaviti unutarstranačku borbu, oni koji podržavaju Tadića neće u javnosti iznositi stavove suprotne onima koje iznosi Đilas, neće komentarisati unutarstranačke eventualne trzavice, već će u kampanji kritikovati vlast i pokušati da pomognu stranku i Đilasa u nameri da ponovo postane gradonačelnik Beograda.

Kako su nam rekli, takvo ponašanje trajaće do 16. marta i objavljivanja rezultata izbora. Oni kažu da će se ako Đilas ne osvoji 30 i više odsto glasova na tim izborima, kako je kažu sam rekao na sednici GO, ponovo aktivirati oni koji traže njegovu smenu sa mesta predsednika stranke i početi kampanju za stranačke izbore koji slede nakon izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari