"Taksa da ostane na snazi dok Srbija ne promeni stavove i prekine blokadu Kosova" 1Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je danas da taksa od 100 odsto na uvoz proizvoda iz Srbije i Bosne i Hercegovine treba da ostane na snazi dok, kako je rekao, Srbija ne promeni stav i ne prestane da blokira Kosovo.

On je za Radio slobodna Evropa ocenio da se dijalog sa Srbijom ne može voditi bez unutrašnjeg političkog konsenzusa, jer se, kako je rekao, radi o „zajedničkim interesima“. On je dodao da te razgovore treba da vodi premijer Kosova u skladu sa odlukom Ustavnog suda.

Mustafa je odbacio navode da o kandidaturi za premijera Kosova, funkciji koju je obavljao od 2014. do 2017. godine, i dodao da će DSK pronaći osobu koja „najbolje može da radi taj posao“.

Naveo je i da Demokratski savez Kosova želi da nastupi samostalno na budućim izborima, ali i dodao da to može da se promeni u zavisnosti od delovanja ostalih partija.

„Ne mogu da govorim sa kojom partijom bismo ušli u koaliciju, jer ćemo o tome raspravljati unutar partije, ali napravićemo koaliciju koja će moći dobro da upravlja Kosovom. Borićemo se protiv korupcije, kriminala, radićemo na napretku ekonomskog razvoja, evroatlantskih integracija i na procesu dijaloga koji je pred nama“, kazao je Mustafa koji je u subotu po treći put za redom izabran za predsednika DSK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari