Macura: Izaći ćemo na izbore ako napravimo dobru koaliciju (VIDEO) 1Foto: B. C.

Na izbore nećemo izaći po svaku cenu, ako napravimo dobru koaliciju sa jasnom vizijom za naredni period, sa racionalnim programom, onda hoćemo.

Ovo je u Fejsbuk intervjuu lista Danas, u okviru rubrike Intervju na mreži, istakla šefica poslaničkog kluba Stranka moderne Srbije (SMS) Tatjana Macura, dodavši da ova politička partija još uvek traži „adkvatne partnere“ te da aktivno rade na tome da se na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima ponudi koalicija proevropski orijentisanih stranaka.

Kako je rekla, važno je da ove partije imaju iste ili približno iste stavove po pitanju gde žele da vide Srbiju za 20 ili 50 godina i sve što bi izašlo iz ovog okvira neće dolaziti u obzir.

Mnogi komentari odnosili su se na razliku u načinu njenog kritikovanja vlasti i opozicije, odnosno da je znatno umerenija prema postupcima vlasti, na šta je ova poslanica odgovorila da ne želi da podlegne ovakvim kritikama koje bi je naterale da se ponaša drugačije.

„Mi nemamo agresivan način obraćanja i verovatno je neobično da se tako obraćamo predstavnicima vlasti. Postoji opravdana želja da to bude agresivnije, ali mi mislimo da je u Srbiji došlo vreme za nova politička lica i novu politilku kulturu“, kazala je Macura.

Čitaoci su našu sagovornicu pitali i „zašto ćuti o Krušiku i Jovanjici“, na šta je ona odgovorila da ne želi da ugrozi teme kojima se aktivno bave dvoje poslanika Skupštine.

„Želimo da ohrabrimo kolege da ova pitanja dobiju svoje sudske procese, a ne tabloidne zaplete kao što je danas slučaj“, istakla je Macura.

Na pitanje šta joj je zasmetalo u programu pokreta Dosta je bilo pa je morala da ga napusti, Macura je odgovorila je ovaj pokret 2016. ušao u Skupštinu kao grupa građana sa jasnim političkim programom  koji danas zastupa SMS.

„Od perioda u 2016. do danas, to objektivno možete da ispratite, DJB nije ispunio ništa što jebilo planitano programom, politički je napravila apsolutni zaokret“, odgovorila je ona.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/618472582225540/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari