Akademik Dušan Teodorović pozvao je Sašu Jankovića, lidera Pokreta slobodnih građana, da se povuče posle poraza na lokalnim izborima u Beogradu.

Kako prenosi B92, Teodorović je podsetio Jankovića na njegovu prošlogodišnju izjavu da će biti najodgovorniji u slučaju neuspeha na beogradskim izborima.

„Da, odgovoran si. Održi reč i povuci se“, napisao je Teodorović na Tviteru. On je postavio i link za tekst u kojem stoji pomenuta Jankovićeva izjava.

Janković je u intervjuu za „Nedeljnik“ iz juna prošle godine poručio da će, za eventualni poraz opozicije na predstojecim izborima u Beogradu, on biti odgovoran. „Za poraz će biti jasno da sam ja odgovoran“, izjavio je on tada, navodi B92 i podseća da nakon izbora koji su u Beogradu održani u nedelju 4. marta, prema zvaničnim rezultatima GIK, lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo BG“ osvojila je najviše glasova – 44,99. Cenzus su prešle i liste „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ sa osvojenih 18,93 odsto, „Aleksandar Šapić – Gradonačelnik“ sa 9,01 odsto kao i lista „Ivica Dačić – SPS – Dragan Marković Palma – JS“ sa 6,13 odsto osvojenih glasova.

Sve ostale liste koje su učestvovale na izborima, ostale su ispod cenzusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari