Tepić: Ako ne ostvarimo Plan za dan posle, povlačimo se iz politike 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić predstavila je u Priboju „Plan za dan posle“ te stranke, saopšteno je danas.

Tepić je na tribini kazala da se sa predsednikom SSP-a Draganom Djilasom i sa članovima te stranke Borkom Stefanovićem i Dejanom Bulatovićem „obevezala“ da će realizovati Plan za dan posle koji garantuje dobar život za svakog našeg čoveka i povratak pravde u Srbiju u roku od šest meseci, ili da će se svi zajedno povući iz politike.

„Dobar život znači da će svako dete u osnovnoj školi imati besplatne udžbenike i jedan besplatan obrok. Za to nam je potrebno 170 miliona evra i to možemo da uradimo odmah ako odlučimo da uložimo novac u našu decu, a ne u nacionalne stadione od kojih samo jedan košta 250 miliona evra. Plan za dobar život garantuje i povećanje plata zadravstvenim i prosvetnim radnicima koji nas leče i kojima poveravamo naše živote“, rekla je potpredsednica SSP-a.

Prema njenim rečima, važan deo plana koji garantuje povratak pravde jeste lustracija, koja će svima koji su ljude „šikanirali“ i kršili im osnovna prava – zabraniti da se kandiduju i da budu birani na pozicije.

Domaćin tribine Milan Kašerić rekao je da Priboj „nestaje“, jer su se u prva četiri meseca rodile samo 33 bebe, kao i da su ljudi prinudjeni da rade za 40.000 dinara i subotom, a da u nekada čuvenom FAP-u i za 26.000 dinara – koji se od giganta sa više hiljada zaposlenih sveo na tek 7 stalno zaposlenih.

Kašerić je naveo i primer geronto-domaćica koje se brinu za najstarije sugradjane, a imaju platu 20.000 dinara koje im se isplaćuju svakog drugog ili trećeg meseca, dok se iz budžeta troše stotine hiljada evra i da niko ne zna tačno na šta.

U saopštenju se navodi da je Tepić više od dva sata odgovarala na pitanja gradjana i obećala im da će se boriti i pobediti režim zbog kog deca napuštaju Priboj i sve srpske gradove.

„Nikada više neće deca odlaziti iz Srbije zato što moraju da šapuću umesto da govore šta misle, nikada više deca neće odlaziti jer moraju da se osvrću jer ih prate lokalni batinaši i nikada više neće deca odlaziti iz Srbije jer im neko traži da se učlane u stranku kako bi dobili posao za koji su išli u školu. I ja neću stati dok to ne obezbedim“, kazala je Marinika Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari