Tepić: Da li je Dačić u Antaliji ipak boravio čitavih nedelju dana? 1Marinika Tepić Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Ona pita ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića kako je to 12. avgusta putovao državnim avionom u Antaliju na sastanak koji se održao dan ranije, odnosno 11. avgusta.

Njenu reakciju povodom izjave Ivice Dačića da je putovao državnim avionom u Antaliju, prenosimo u celosti:
Naime, Dačić je na naše pitanje ko je državnim avionom putovao u poznato letovalište 5. i 12. avgusta ove godine, odgovorio da je on, i to da bi se susreo sa ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom. No, njegov sastanak sa Čavušogluom bio je 11. avgusta. Da li je to Dačić putovao kroz vreme unazad pa je krenuo 12. avgusta da bi na sastanak stigao 11. avgusta? ili je pak u Antaliju otišao 5. avgusta da bi otvorio konzulat u Jedrenu,  tamo čekao čitavih 6 dana na sastanak sa svojim turskim kolegom i tek sutradan se vratio u Beograd? Ukoliko je ovo drugo, koje je sve to važne državničke poslove ministar obavljao tokom nedelju dana svog boravka u Antaliji, koji finansiraju građani Srbije?
Stranka slobode i pravde zahteva od Vlade Republike Srbije da dostavi spisak putnika koji su leteli državnim avionom registarskih oznaka YU-BNA 5. i 12. avgusta. Taj spisak i formalno postoji, jer se predaje aerodromskim službama prilikom svakog leta, kako komercijalnih kompanija tako i privatnih i državnih letova. 
Takođe zahtevamo od Vlade da obavesti građane ko je ovim istim avionom 16. jula leteo do Skijatosa, a 27. jula do Tunisa, kao i sa kojim se grčkim, odnosno tuniškim ministrom sreo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari