Tepić: Dačić u pokušaju da me demantuje optužio Vučića da laže 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Tepić je u pisanoj izjavi navela da je Dačić u propalom pokušaju da je demantuje zapravo optužio Aleksandra Vučića da laže.

„Dačić tvrdi da stradanje radnika srpske ambasade u Libiji nije imalo nikakve veze sa trgovinom oružjem, a sam Vučić je još 20. februara 2016. godine izjavio da je trgovina oružjem jedan od motiva otmice radnika srpske ambasade“, ističe ona.

Tepić: Dačić u pokušaju da me demantuje optužio Vučića da laže 2Na izjavu Ivice Dačića da „Srbija nije upozorena ni od jednog međunarodnog tela koje se bavi kontrolom trgovine oružjem“ potpredsednica Stranke slobode i pravde priložila je i Izveštaj UN iz februara 2015. godine, Aneks 19.

Tepić dodaje da su sa ovim izveštajem srpske vlasti bile upoznate, a u njima se jasno kaže da Slobodan Tešić jeste bio pod sankcijama UN zbog trgovine oružjem na osnovu mera iz Rezolucije 1521 od 2003. godine.

„Uznemirenje zbog afere o dugogodišnjoj sumnjivoj trgovini oružjem, tera ih iz nedelje u nedelju, a sada i iz dana u dan, da sami sebe demantuju i sapliću se o sopstvene laži. Činjenice su neoborive – od toga da je državni i partijski vrh oko Aleksandra Vučića umešan ne samo u aferu Krušik i firme GIM u kojoj je zaposlen otac ministra policije, pa do toga da su trgovci oružjem sumnjivi međunarodnim telima postali privilegovani saradnici države čim je Vučić zaseo u ministarsku, a Dačić u premijersku fotelju“, zaključila je Tepić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da „nikada u životu“ nije ni video ni čuo Gorana Todorovića, direktora firme GIM koja se dovodi u vezu sa trgovinom oružja proizvedenog u valjevskom Krušiku.