Tepić: EU da prestane da koketira sa Vučićevim režimom jer je Srbija već na pragu građanskog rata 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je Evropsku uniju da „prestane da koketira sa režimom Aleksandra Vučića dok ne bude prekasno“ pošto je kako je ocenila, Srbija „već na pragu građanskog rata“.

Ona je na međunarodnoj konferenciji evropskih socijal-demokrata „Evropska unija u tranziciji“ održanoj u Cavtatu ocenila da EU „gotovo 10 godina ćutke gleda na paralisano pravosuđe, ‘politiku’ bezakonja i golu silu kojom upravlja Vučićev režim, na kriminal i korupciju koji su njegovo drugo ime, brutalnu propagandu protiv svakog njegovog kritičara“.

„Ne tražimo da neko drugi vodi naše bitke, ali ne treba ni da nam odmaže flertujući s Vučićem. Nikakve zelene ili druge važne politike ne mogu zaista biti na stolu, dok imamo ovakvu Srbiju u kojoj naši inspektori ne smeju ni da priđu, a kamoli uđu u kineske fabrike koje svakodnevno truju naše građane“, ocenila je Tepić a prenela SSP.

Dodala je da za to vreme, podrška građana Srbije pridruživanju Evropskoj uniji „konstantno opada“, da su evropske vrednosti „samo teze na papiru, dok paralelno postajemo kineska ekspozitura najprljavijih tehnologija i poslova na pragu Evrope“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari