Tepić: Još uvek sam novinarka 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Najpoznatija opoziciona aktivistkinja Marinika Tepić, koja već skoro dve godine na redovnim konferencijama za novinare iznosi detalje o korupciji vlasti, za portal Direktno, blizak opoziciji, govorila je o svom privatnom životu.

– Na društvenim mrežama stalno dobijam lična pitanja, ali sam samo jednom odgovorila. Neki muškarac je ostavio komentar sledeće sadržine: „Lako je tebi, čuvaju te, imaš vozača…“ Rekla sam mu da mu nudim da sedam dana radi isto što i ja. Vidite, nemam telohranitelje, nemam vozača. Svaki dan putujem iz Novog Sada do Beograda i nazad. Osetim umor, naravno, u toku dana i nekoliko puta, ali su mi motiv da nastavim dalje ljudi kojima je potrebna pomoć, svi oni koji su oštećeni i čija je pravda ostala negde na putu zaboravljena – rekla je Tepić, koja je i potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Ona dodaje da njena porodica trpi i da sa pravom traže pažnju svoje majke.

– Imam dvoje dece, sina od osamnaest godina i ćerku od šest. Oni imaju puno pravo da traže moju pažnju i da ne razmišljaju da li sam umorna. I kao majka, trudim se da što više budem sa njima. Sin ima običaj da se ljuti na one koji provociraju njegovu mamu, a ćerka je još mala i na sreću ne razume – ispričala je Tepić ističući da je sama izabrala svoj put i sve rizike koje on nosi.

– Oduvek sam optimista i kod mene je čaša uvek do pola puna. Ja stvarno verujem u ovo što radim. Znam kolika je patnja, siromaštvo, tragedija u Srbiji i prosto ne mogu da sedim skrštenih ruku. Ne pristajem na apstinenciju i mislim da niko nema prava da ne bude uključen, jer možda se u Beogradu ne oseća toliko sva tragedija u kojoj smo trenutno, ali čim odete trideset kilometara dalje u bilo kom pravcu, shvatite kako je život težak i kako je u manjim sredinama – kaže Marinika Tepić.

Ona dodaje da je to čime se bavi, otkrivanje koruptivnih afera težak posao, ali sa ovom vlašću greške nema, jer se kod njih uvek te afere dokažu.

– Dugo sam bila novinarka i možda je to ostavilo trajni trag na mene, jer kao i sada, i tada sam se bavila istraživačkim radom. Čini mi se da sam još uvek novinar, novinar u politici. Za mene je čovek u prvom planu, njegova priča, sudbina i nevolja i ona mora da se istera do kraja i da taj čovek dobije svoju borbu. Verujem u njegovu veličinu i znam da sam na pravom putu. Ta vera je ono što mi pomaže da zaboravim na umor, sumnju, ružne ispade koji su usmereni prema meni i idem dalje – poručuje potpredsednica SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari