Tepić: MUP i vrh države zataškavali prebijanje u Novom Sadu 1Foto: Beta/ Milan Obradović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izrazila je danas sumnju da su policija, tužilaštvo ali i vrh države, 19 dana zataškavali brutalno prebijanje u Novom Sadu kako bi osumnjičenom Ivanu Kontiću pomogli da pobegne.

Na konferenciji za novinare ispred sedišta MUP-a Srbije Tepić je novinarima podelila dve službene policijske beleške koje su zavedene pod istim brojem, s tim što se u jednoj tvrdi da je 24. avgusta medicinska sestra iz Kliničkog centra Vojvodine obavestila MUP o pretučenom M. M (28) iz Beograda, da je upućena patrola koja je sa njim obavila razgovor, da povrede još nisu utvrdjene i da nastavljaju rad.

Druga beleška je dopunjena time da je utvrđena teška telesna povreda, ali je tek 12. septembra, dan posle objavljivanja snimka u javnosti, tužilac delo prekvalifikovao u ubistvo u pokušaju.

Kako je rekla Tepić, pravnici tumače da će baš to biti osnov za oslobađajuću presudu jer je delo prekvalifikovano bez ikakvih dokaza.

Ona je dodala da je tužilac „ili katastrofalno radio svoj posao ili bio pod pritiskom da ne sme da ga radi“.

Tepić je pozvala šefa policijske uprave u Novom Sadu Milorada Šušnjića koji se kako je navela „proslavio zataškavanjem prebijanja autističnog mladića na protestima“, ali i Tužilaštvo, ministra Nebojšu Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića da iznesu činjenice i otklone sumnju da su učestvovali u zataškavanju novosadaskog slučaja prebijanja.

Ona je ocenila da je posredi i neka vrsta rata unutar SNS i hvatanje pozicija pred pravljenje nove vlade i istakla da se u svemu prepoznaje rukopis „Andreja Vučića, Miloša Vučevića, kumova Zvonka i Milana, ali i Stefanovića i Rebića koji se medjusobno bore preko policijskih uprava“.

Podpredsednica SSP traži odgovore na pitanja da li je policija izašla na mesto događaja u Novom sadu, da li ima izjave svedoka, da li su provernee bezbednosne kamere i šta je policija rekla ašta prećutala tužiocu, pa on nije ništa preduzeo“.

Tepić je na kraju pitala i otkud snimci nasilja baš lideru Slobodara Miroslavu Paroviću koji je nedavno bio u novosadskoj vlasti sa Vučevićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari