Tepić (SSP): Paljenje baklji organizuje vrh SNS 1Foto: Screenshot/Twitter @damjanosat

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da poseduje dokaze i izjave članova Srpske napredne stranke (SNS) koji potvrduju da paljenje baklji i puštanje muzike preko razglasa u 20.30 po gradovima Srbije organizuje vrh vladajuće stranke i pozvala ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da reaguje i, kako je navela, izbori se sa huliganima u svojoj stranci.

Ona je rekla da ne može da kaže konkretna imena, ali da ima izjave članova SNS iz Pančeva koji tvrde da su u tom gradu akciju paljenja baklji, kao odgovor na lupanje u šerpe nezadovoljnih građana, organizovali Aleksandra Timotijević, Nada Milanović i Željko Sušec a da je među ljudima koji su to sprovodili i potpredsednik Izvršnog odbora SNS Branko Malović.

Marinika Tepić je, takođe, podsetila da je i poslanik SNS Vladimir đukanović u parlamentu pre sedam dana najavio takvu akciju.

„Ime kao što je Branko Malović, koji je potpredsednik Izvršnog odbora SNS, dovoljan je dokaz Nebojši Stefanoviću da momentalno reaguje i svog stranačkog kolegu preispita a da tužilaštvo reaguje. Može ovo slobodno smatrati usmenom krivičnom prijavom, jer je tužilaštvo dužno da postupi i po saznanju, iako mu mi ne odemo na vrata“, rekla je ona.

Poslanica SSP je rekla da je brat predsednika Srbije Andrej Vučić osoba koja stoji iza naloga da se ne reaguje na postupke ljudi koji u vreme policijskog časa pale baklje po krovovima zgrada.

„Ali može Nebojša Stefanović sopstveni obraz da opere, da privede krivce pravdi, i da se suoči sa huliganima u sopstvenoj stranci. Jer za to i prima platu“, dodala je ona.

Tepić je navela i da Stefanović slobodno može i njoj da se javi da mu dostavi dokaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari