Tepić (SSP): Tri kineska radnika u okolini Bora seksualno uznemiravali devojčice 1Foto: Beta/Milan Obradović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić danas je izjavila da se u selu Metovnica, koje se nalazi u okolini Bora, često dešavaju incidenti sa kineskim radnicima zaposlenim u kompaniji „Ziđin“, a da su tri radnika te firme seksualno uznemiravala maloletnice.

Tepić je za Nova.rs kazala da su se devojčice uzrasta od deset do 14 godina igrale, a da su im oni prišli i pozivali su ih na seks.

„Devojčice su bile prestravljene, pošto su shvatile o čemu se radi, naročito ove starije. Po njihovim rečima, oni su stalno pominjali reč ‘seks’ i pozivali su ih da im priđu. Jedna od mladjih devojčica je ispričala svojoj majci šta se dogodilo. Njena majka je primetila da nešto nije u redu, jer je videla bačeni bickl, što devojčica inače ne radi i odmah je zvala policiju“, rekla je Tepić.

Kako je navela potpredsednica SSP, ta majka je bila ljuta zato što je razumela da policijska patrola, koja se nalazila u blizini, nije reagovala, jer smatra da su mogli da nađu te radnike i da ih identifikuju da su brže reagovali.

Tepić je rekla da je majka te devojčice u razgovoru sa roditeljima drugih maloletnica, koje su takođe bile u grupi koju su seksualno uznemiravali kineski radnici, otkrila da ovo nije prvi ovakav incident.

Tepić je istakla da je u sredu dobila obaveštenje policije u Boru da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli sve što je u njihovoj nadležnosti.

„Policija je potvrdila celu ovu priču. Čak su i rekli da ovo nije prvi put da se dešava ovakav incident. Oni su poručili da će pojačati nadzor nad tim mestom i da će poslati dodatnu patrolu… Meni su iz policije rekli da su učinili sve što je u njihovoj moći. Sad je na potezu tužilaštvo“, kazala je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari