Tepić: Vučić je kriv za propast Krušika 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Narodna poslanica Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde izjavila je danas da su firme vlasnika Slobodana Tešića od Krušika dobijale robu po još povoljnijim cenama nego GIM i optužila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je „kriv za propast Krušika“.

Komentarišući jučerašnju posetu Vučića Krušiku Tepić je istakla da je on u Valjevu saopštio da je „Krušik“ u problemu i ponovio sve što je govorio uzbunjivač Aleksandar Obradović, a jedino nije rekao ko je odgovoran za propast „Krušika“.

„Ti si kriv Aleksandre Vučiću zbog toga što tvoj omiljeni trgovac oružjem Slobodan Tešić čerupa Krušik i što GIM čerupa „Krušik“ i što uprava neodgovorno posluje i vreme je da prestaneš da glumiš i pričaš da su loši direktori, gradonačelnici ili ministri. Jesu, ali ti si najgori jer ti ih štitiš i omogućuješ da rade to što rade“, poručila je Tepić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ona je dodala da prethodnih dana četiri reprezentativna sindikata valjevske fabrike zapretila šrtajkom i da je zato fabrika „Krušik“ bila prinuđena da uzme kredit „kako bi isplatila plate uoči dolaska Aleksandra Vučića“.

Tepić je ocenila da je sramota što je predsednik izgovorio da je 2018. bila zlatna za „Krušik“ imputirajući da je tek posle otkrivanja afere počela negativna kampanja.

Ona je pokazala papire iz kojih se vidi da su firme Slobodana Tešića i te godine zaradile više nego SDPR i GIM zajedno, a da je čak i državni revizor bilans Tešića ostavio ispod radara i bio usmeren samo na GIM.

Iznela je tvrdnju i da je u trgovini sa Krušikom GIM dobijao niže cene, ali da su za Tešića te cene bile još povoljnije.

Poslednji izveštaj revizora sadrži podatak da je GIM kao komisonar prećutao Krušiku prave cene po kojima je prodavao robu i tako zaradio 16 miliona dolara, a novi direktor fabrike Vladan Lukić je sve to znao i „oprostio GIM-u čist profit“.

Marinika Tepić je napomenula da je prošlo mesec dana od kad je javnoj tužiteljki odnela sve informacije o Krušiku i da tužilaštvo još nije reagovalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari