Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je juče da su svi odbornici te stranke u lokalnim skupštinama potpisali blanko ostavke i sudski overene ugovore po kojima odbornički mandati pripadaju stranci.

Odbornici koji će se opredeliti za stranku koja će se, kako čujem, zvati kao i novoformirani poslanički klub „Napred Srbijo“ biće razrešeni u skladu sa potpisanim ugovorima – rekao je Todorović. On je dodao da su, nakon lokalnih izbora 11. maja, svi novoizabrani odbornici u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi potpisali blanko ostavke i ugovore overene u sudu.

– Bez obzira na obmane kojima se služi druga strana nema nikakve mogućnosti za povlačenje blanko ostavki – istakao je Todorović. S obzirom na to da se poslanički mandati u Skupštini Srbije ne mogu oduzeti aktiviranjem blanko ostavki zato što nisu praćeni odgovarajućim ovlašćenjem i sudski overenim ugovorima, Todorovićje rekao da će SRS postupiti u skladu sa Zakonom i Ustavom.

– Pretpostavljam da će se vladajuća većina opredeliti za rešenje koje joj je korisno u ovom momentu – rekao je on.

S druge strane, predsednik Gradskog odbora SRS-a u Beogradu Nemanja Šarovićizjavio je juče da on sigurno neće biti novi generalni sekretar te stranke, kao i da za tu funkciju ima više kandidata.

– Odluku o novom generalnom sekretaru SRS-a doneće Centralna otadžbinska uprava u skladu sa Statutom stranke – rekao je Šarovićnovinarima u Skupštini Beograda. On će na mestu šefa odborničke grupe u gradskom parlamentu zameniti Aleksandra Vučića. Na pitanje da li je neko iz odborničke grupe SRS podržao Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, Šarovićje odgovorio da je odbornički klub ostao apsolutno jedinstven, kao i ceo beogradski odbor SRS.

Đilas : Vučićje odličan

Interesantno je da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas juče izjavio da bi bilo dobro za Srbiju i Beograd kada bi Aleksandar Vučićostao politički aktivan „jer je potrebna jaka opozicija“. „Treba imati čoveka koji se razume u posao i radi, a Vučićje odličan – kazao je Đilas novinarima u gradskom parlamentu. On je dodao da je Vučić“veliki politički protivnik“. Gradonačelnik Beograda rekao je da veruje da će u nekom trenutku Vučićpromeniti svoju odluku i „da ćemo nastaviti da u svojoj političkoj borbi pokušamo da od Beograda napravimo što više“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari