Tončev: Lako je biti socijalista u krugu dvojke 1

Izbori u Beloj Palanci na kojima je SPS zajedno sa Jedinstvenom Srbijom osvojila 15,38 glasova, odnosno svega pet mandata u odnosu na 24 mandata SNS, ponovo su podgrejali stare strahove lokalnih socijalista.

Oni strahuju da će naprednjaci na kraju progutati lokalne odbore SPS. I dok funkcioneri SPS iz Beograda tvrde da se ne plaše da neko može da uništi socijaliste i da se SPS neće utopiti u naprednjake, dotle lokalni socijalisti navode da se i to može dogoditi, obzirom na nedostatak podrške iz centrale stranke.

Novica Tončev, član Predsedništva SPS i predsednik opštine Surdulica, ističe za Danas da opstanak SPS-a na lokalu zavisi samo od toga koliko su lokalni socijalisti otporni na pritisak, s obzirom na nedostatak podrške iz centrale SPS.

„Da li bilo ko veruje da bi Dijana Vukomanović slomila jedan nokat ili trepavicu za bilo kog lokalnog socijalistu? Lako je biti socijalista u krugu dvojke, a teško je nama van Beograda da u isto vreme sačuvamo odbornike, porodicu i zdravlje. Ja ovo govorim iz ličnog iskustva, jer na stotine prijava sam dobio u protekle dve godine. Sve su na kraju odbačene, ali se opština pretvorila u fotokopirnicu, samo kopiramo i šaljemo dokumentaciju policiji. U Surdulici je protiv mene i svakoga ko sa mnom popije kafu, upregnuta svaka republička institucija, pa čak i Elektrodistribucija. Videćemo ko će u ovoj utakmici izdržati do kraja, a ko će promeniti dres“, naglašava Tončev, dodajući da rezultat izbora u Beloj Palanci za njega nije uspeh, jer on uspehom smatra samo pobedu.

Sagovornik Danasa juče nije želeo da odgovori na pitanje da li podele i svađe u SPS imaju za posledicu gubitak vlasti na lokalu i pad rejtinga, ali je nedavno baš za naš list rekao da se u javnosti stvara pogrešna slika da u vrhu SPS postoje zaverenici koji hoće da smene Dačića.

„Svakog dana razgovaram sa ljudima na terenu i mnogim drugovima u SPS nije jasno šta je danas politika SPS. Onda im ja slikovito objasnim da je politika SPS to kada Dačić u Surdulicu dođe zadnji dan kampanje, po mrklom mraku i to sat vremena pred izbornu tišinu, da ga ujutru ne bi medijski uništili. I u takvim uslovima SPS najbolji rezultat opet ostvari u Surdulici, praktično bez javne podrške iz centrale. E, takve stvari moramo da menjamo da nas glasači ne bi kaznili, inače završićemo gore nego DS“, naveo je Tončev.

Za Dijanu Vukomanović, predsednicu Izvršnog odbora SPS, bespredmetno je da se razgovara o eventualnom utapanju socijalista na lokalu u SNS.

“ Izgleda da niste pogledali rezultate iz Bele Palanke. Socijalisti su tamo osvojili odličnih 15 odsto glasova. Uostalom, možda je najbolje da to pitanje prosledite zamenici predsednika SPS Slavici Đukić Dejanović“, istakla je Vukomanovićeva.

A Slavica Đukić Dejanović juče nije odgovarala na naše pozive, ali prethodnih dana objasnila da se ne plaši da bilo ko može da uništi socijaliste.

„Eho Vučićeve popularnosti je veliki na lokalu i s tim se neće suočiti samo oni koji neće da vide istinu. Ali i onda kad je planski trebalo da budemo demontirani 2001. godine, SPS je preživeo. A jedna od naših najvećih prednosti je to što nema nijednog zaseoka u Srbiji gde ne kuca bar jedno pravo socijalističko srce“ – navela je Dačićeva zamenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari