Tončev u Generalnom konzulatu Srbije u Istanbulu 1Tončev i Pejović Foto: MSP

Državni sekretar Ivica Tončev koji je zadužen za nadzor rada diplomatsko-konzularne mreže Srbije posetio je Generalni konzulat Srbije u Istanbulu i upoznao se sa načinom na koji funkcioniše.

Poseta Istanbulu, kako se navodi u saopštenju ministarstva spoljnih poslova, deo je redovnih aktivnosti koje sprovodi državni sekretar u cilju jačanja kvaliteta rada naše diplomatsko konzularne mreže.

Istanbul je izabran kao jedan od gradova u kojima se nalazi DKP Srbije sa velikom frekvencijom konzularnih poslova u šta se lično uverio i državni sekretar koji je o radu konzulata razgovarao sa Ivanom Pejović, generalnom konzulkom Srbije u Istanbulu.

Priliku da poseti Istanbul Tončev je iskoristio i za razgovore na temu dijaspore imajući u vidu da je zadužen i za dijasporu i Srbe u regionu. Naša dijaspora u Istanbulu ima i veliki broj uglednih i uspešnih ljudi poreklom iz naših krajeva sa čime je upoznat državni sekretar.

On je tokom posete Istanbulu imao priliku i da sretne neke od uspešnih privrednika poreklom sa naših prostora koji gaje kontakte sa maticom i ne zaboravljaju svoje poreklo igrajući ulogu važne spone između Srbije i Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari