Trampov tim traži izvinjenje od Nedeljnika 1

Intervju republikanskog kandidata za predsednika SAD listu „Nedeljnik“ je prevara i očekujemo izvinjenje, objavljeno je u „Izjavi o lažnom izveštavanju“ na zvaničnoj stranici kampanje Donalda Trampa.

S druge strane oglasio se Nedeljnik koji tvrdi da je prevaren.

“Da li je Nedeljnik, ni kriv ni dužan, upao u žarište američke izborne kampanje, u kojoj se ne biraju sredstva? Postoji, naravno, i druga mogućnost, koju će redakcija Nedeljnika istražiti u danima koji su pred nama, kako bismo zadržali ugled koji imamo, i zbog kojeg smo najčitaniji politički časopis u zemlji”, navodi se u saopštenju Nedeljnika

Na sajtu Politiko navode da razgovora sa Trampom nije bilo pa samim tim ni izvinjenja. „Nije bilo intervjua sa Trampom o Srbiji”, kaže savetnica Trampa Suzan Rajder Javorovski, prenosi Politiko. „Ne znam odakle to. Ja nikada nisam posredovala u bilo kakvom intervjuu sa nekim srpskim novinarom”, tvrdi ona.

Javorovski je kazala da se nedavno srela sa čovekom srpskog porekla tokom prikupljanja sredstava za kampanju koji je insistirao da će se kandidovati za predsednika te zemlje i izrazio interesovanje da podrži Trampovu kampanju. Ona je prosledila tu informaciju, kako navodi, dodajući da je možda taj kontakt sa njim doveo do lažnog izveštaja o ovom intervjuu.

Politiko navodi da je jedan od urednika Nedeljnika Marko Prelević objasnio za Buzzfeed News kako su došli do intervjua sa Trampom.

“Uspostavili smo kontakt sa Trampovim štabom preko gospodina Vladimira Rajčića, Amerikanca srpskog porekla koji je blizak sa pojedinim saradnicima iz Trampovog štaba. Zamolili smo ga da preko njega pošaljemo nekoliko pitanja i posle par nedelja smo dobili odgovor od Suzan Rajder Javorovski putem mejla“.

„Nedeljnik” je objavio da je kandidat Republikanske stranke izjavio za taj list da je bombardovanje Srbije bilo velika greška i rekao da će ukoliko pobedi, ojačati veze SAD sa vladom u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari