Transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Predsedništvo parlamenta Kosova na današnjem sastanku odlučiće kada će se tri zakonska predloga, koja se tiču transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga, naći na dnevnom redu skupštine, pišu Zeri.

Šef skupštinskog odbora za nadzor nad radom Kosovske bezbednosne službe Hadži Šalja rekao je da će se tri zakona naći na redovnoj sednici parlamenta i da on očekuje da će ceo proces biti završen do kraja sledećeg meseca.

Radio-televizija Kosova prenela je i izjavu zamenika ministra zaduženog za Kosovske bezbednosne snage Burima Ramadanija koji je rekao da te snage uživaju podršku Sjedinjenih Država u smislu strukture i obuke. Ramadani je, za Glas Amerike, rekao da je kosovska skupština postigla neophodni konsenzus za usvajanje zakona o trasformaciji tih snaga i da se glasanje očekuje u poslednjim nedeljama ove godine.

Komentarišući ostavku pripadnika Kosovskog bezbednosnih snaga iz redova srpske zajednice, Ramadani je rekao da je za zabrinutost pritisak iz Beograda na srpske članove da podnesu ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari