Traže ostavku Radomira Nikolića i nove izbore 1Foto: sns

Zajedno za Šumadiju pozvao je gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića da podnese ostavku i raspiše lokalne izbore, jer su građani na izborima za savete mesnih zajednica nedvosmisleno pokazali da više nema podršku ni tri odsto Kragujevčana.

Apelujemo na predsednika države Aleksandra Vučića, na premijerku Anu Brnabić i ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića, da hitno reaguju i pomognu prestonici Šumadije, kako bi zaustavili sunovrat grada i zaštitili građane Kragujevca od bahatosti i samovolje manjine, koja sprovodi svu vlast u gradu, u okviru vladajuće koalicije, piše u saopštenju.

Radomir Nikolić, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine i njihovi najbliži saradnici više nemaju podršku ni svih članova Gradskog odbora, niti članova svoje stranke, a ponajmanje građana Kragujevca, navodi se u saopštenju.

Kragujevac, četvrti grad po veličini u Srbiji, ne sme više biti prepušten njima na upravljanje i rukovođenje svim gradskim resursima, jer oni nemaju više nikakav legitimitet, smatra Zajedno za Šumadiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari