Tri meseca od otvaranja slučaja Palma 1Foto: Beta/Milan Obradović

Tri meseca od kako je na konferenciji za novinare potpredsednica SSP Marinika Tepić, obelodanila da je na žurkama koje je organizovao Dragan Marković Plama, predsednik Skupštine opštine Jagodina, bilo i maloletnih devojčica, isteklo je juče, 19. jula.

Javnost zasigurno ne zna dokle se stiglo sa slučajem, a Marković je u međuvremenu dolazio u Skupštinu Srbije, bio domaćin patrijarhu Porfiriju, a sretao se na zvaničnim događajima i sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

Tepić je tog 19. aprila na konferenciji za novinare navela da su u hotel „Alfa“ u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u klubu i prenoćištu „Tigar“ u tom gradu, na žurke kojima su prisustvovali čelnici vlasti „dovođene iz Beograda devojčice od 15, 16, 17 godina“, kao i da se „znalo da posle takvih žurki te devojčice ostaju sa njima“.

Prema njennim rečima, takve žurke organizovao lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma, a kako je dodale, nekim žurkama su prisustvovali i funkcioneri Socijalističke partije Srbije.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, protiv koje je Marković, najavljivao tužbu, za Danas kaže da ova tri protekla meseca pokazuju da je ovo privatna država.

Tri meseca od otvaranja slučaja Palma 2
Foto: Danas Online / Miloš Đošić

– Tri meseca Palminog pohoda po televizijama i nereagovanja tužilastva govore da u našem društvu nema ni pravde,niti stida. Ovo je privatna država u kojoj nema institucija i u kojoj vlada omerta,gde rezimske perjanice drže i ucenjuju jedni druge,a običan svet predstavlja samo testo za gnječenje – navela je Rašković Ivić.

Tepić se juče nije javljala na pozive Danasa.

Podsetimo, Marković je odmah demantovao navode koje je Tapić iznela uz salvu uvreda koje je iznosio na televizijama sa nacionalnom frekvencijom na njen račun.

On je najavio je da će se sam prijaviti tužilaštvu i tražio da se po hitnom postupku ispitaju svi navodi o njemu. Najavio je i tužbe protiv Tepić koje će podneti 400 žena iz Jagodine.

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 20. aprila predmet povodom navoda o Markoviću.
„Nakon saznanja o detaljima sa konferencije za štampu koju je 19. aprila održala članica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i uvida u podnetu inicijativu Dragana Markovića koju je 20. aprila dostavio Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, a u kojem se traži hitno postupanje i utvrđivanje eventualnog postojanja bilo kojeg krivičnog dela u vezi sa navodima iznetim na konferenciji za medije, u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini formiran je predmet u kojem će se u narednom periodu pristupiti detaljnom prikupljanju obaveštenja u vezi gore navedenih okolnosti“, rekao je za RSE Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini, grada u centralnoj Srbiji.

On je rekao da vreme prikupljanja obaveštenja ne zavisi samo od tužilaštva, pošto se ta procedura uglavnom obavlja preko policije.

Tepić je 26. aprila pozvana da da iskaz policiji u Jagodini, dok je Marković tek 13. maja dao iskaz jagodinskoj policiji.

A u međuvremenu, 23. aprila Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da za postupanje u predmetu povodom navoda Tepić protiv Markovća Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se 28. aprila rekavši da „niko neće da štiti“ Markovića ako je „počinio bilo šta“ od onoga za šta ga okrivljuje Tepić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara rekao da ga je „sramota da odgovara“ na ta pitanja jer je Tepić „pričala u javnosti da ima dokaze“ a onda je u tužilaštvu kazala da neće da ih predoči.

„Niko neće da štiti Markovića ako je bilo šta počinio. Niko nikoga neće da štiti. Sve te priče su odvratne. Pustite institucije da rade svoj posao, pustite tužilaštvo i sudove da rade svoj posao“, rekao je Vučić tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari