Trifunović: Slavljenje Oluje užasna stvar 1Foto: Beta/Milan Obradović

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović ocenio je da nešto ozbiljno nije u redu s onima koji današnji dan, kada se dogodilo etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj, mogu da obeležavaju kao praznik.

Ističući da je to rekao i u više navrata u Hrvatskoj, Trifunović u pisanoj izjavi iskazuje duboko poštovanje žrtvama operacije „Oluja“, svima koji su „u toj mračnoj epizodi istorije ovih prostora pobijeni, oterani iz svojih domova, izgubili članove porodice i prijatelje“.

Prema njegovom mišljenju, iskvarene političke igre su te koje su dovele do tako užasne stvarnosti slavljenja „Oluje“ u Hrvatskoj, usred 21. veka. Oba naroda su pretrpela ogromnu štetu upravo zbog političkih igara i mislim da je vreme da prestanemo da ih dozvoljavamo.

Uveren sam da jedino priznanje zločina koje su počinili zločinci u ime naroda, može da dovede do ozdravljenja neophodnog da bismo mogli da idemo napred, naveo je on.

rifunović je upozorio da će, u suprotnom, i za 20 godina obeležavanja zločina biti povod za politička deklarisanja, prazne priče, evenutalna prepucavanja i pogrešna vaspitavanja novih generacija, „umesto da postanu ono što treba da budu – tužan deo naše istorije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari