Trifunović: Vučić pravi sebi opoziciju, sledeći parlament kao Mikijeva radionica 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je da najavljeno spuštanje izbornog cenzusa na tri odsto „samo betonira“ prethodno donetu odluku o „neučestvovanju u toj vašarskoj zabavi“ i da na ljude iz opozicije gleda kao na validne saborce.

On je za novi broj nedeljnika NiN rekao da na spuštanje cenzusa gleda kao na „probni balon“ predsednika države i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

„Kao na klasični APP (ako prođe, prođe), kao na pokušaj da svog duhovnog učitelja prevali preko cenzusa. Kao i sve ostale vaciće. Potrebna mu je opozicija, pa kao što pokušava da napravi svoju elitu, tako nesrećnik pokušava da napravi opoziciju“, rekao je Trifunović.

On je rekao da na sve ljude iz opozicije gleda kao na validne saborce i saradnike.

„Dok god su iskreni, dok god znaju šta rade i dok god to što rade ima ikakvog smisla. Savez za Srbiju (SzS) je svakako veštačka tvorevina kao što je to bio i DOS svojevremeno, ali potpuno smislena i nužna u trenutku svog nastajanja, kad opozicije na političkoj sceni uopšte nije bilo“, rekao je Trifunović.

On je rekao da je SzS skup interesa vrlo različitih ljudi, politički i karakterno, i kao takav osuđen je na raspad, dodajući da je to dobro, koliko je i prirodno.

„Što pre izađemo na čistinu sa svojim ciljevima, političkim uverenjima i programima, koji su negde dijametralno suprotni, a kod nekih osnovnih stvari se negde i poklapaju, politička scena Srbije će biti čistija i vidljivija. Zasad je baš kao i vazduh u Beogradu“, rekao je Trifunović.

On je, na hipotetičko pitanje kako bi mogao da izgleda parlament nakon dolazećih izbora, odgovorio – „kao Mikijeva radionica“.

„Sa sve rečenicom: ‘Čemu ovo služi, a uz to i ne radi'“, rekao je Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari