Trivan na neformalnom sastanku ministara EU u Helsinkiju 1Goran Trivan Foto: Medija centar

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan učestvovaće na neformalnom sastanku ministara zaštite životne sredine zemalja članica Evropske unije, koji će biti održan 11. i 12. jula u Helsinkiju, najavljeno je iz njegovog kabineta.

Na konferenciji će biti razmatrana najznačajnija pitanja u oblasti zaštite životne sredine koja su zajednička tema evropskim zemljama, a u kontekstu posledica klimatskih promena, globalnog okvira za zaštitu biološke raznovrsnosti i mogućih promena i rešenja koje nudi cirkularna ekonomija.

Evropska unija, koja je preuzela glavnu ulogu kada je u pitanju unapređenje globalnih aktivnosti za borbu protiv klimatskih promena u skladu sa Sporazumom iz Pariza, i na ovom skupu tražiće rešenja i dogovarati moguće zajedničke akcije za ublažavanje posledica i prilagođavanje klimatskim promenama i zaustavljanje gubitka biodiverziteta, navodi se u saopštenju.

Konferenciji će, pored ministara zaštite životne sredine, odnosno za borbe protiv klimatskih promena zemalja EU i država kandidata za članstvo u EU, prisustvovati i predstavnici Evropskog parlamenta, Generalnog direktorata Evorpske komisije za klimatske akcije, Generalnog direktorata za životnu sredinu, Evropske agencije za zaštitu životne sredine (EEA), Evropskog biroa za životnu sredinu, i drugih međunarodnih i regionalnih institucija.

Finska je organizator konferencije u kontekstu svog predsedavanja Savetom Evropske unije koje će trajati do kraja ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari