Besplatno rade Obradović, Šijaković i Ćiplić * Dačić ima veću platu od Cvetkovića * Među najskromnijima Jeremić, Šutanovac i Đelić

Tri člana Vlade Srbije volonterski, odnosno besplatno, obavljaju važne državne poslove, a zarađuju za život kao profesori univerziteta. To su ministar prosveta Žarko Obradović, ministar vera Dragoljub Šijaković i ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić. Oni su Agenciji za borbu protiv korupcije, u izveštajima o imovini i prihodima, prijavili da ne primaju novac iz budžeta za ministarski posao. Ministar zdravlja Tomica Milosavljević iz državnog budžeta prima razliku od profesorske plate, i to u iznosu od oko 42.600 dinara.

S druge strane, troje ministara novac prima po više osnova, kao članovi upravnih odbora agencija ili drugih organa. Među njima prednjači ministarka pravde Snežana Malović, koja iz državne kase po tri osnova ukupno prihoduje 132.200 dinara, od čega kao ministarka mesečno dobija oko 102.000 dinara, a kao članica Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca inkasira po oko 15.000 dinara. Za njom sledi ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, čija je ministarska plata 109.300 dinara, a iz budžeta Agencije za osiguranje depozita, gde je član Upravnog odbora, dobija 28.600 dinara. Tu je i ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, čija je ministarska plata 106.000, uz koju kao ortoped konsultant u Železničkoj bolnici prihoduje 24.000 dinara iz budžeta ŽTP.

Opširnije u sutrašnjem broju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari